ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ

ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠιστΕΥουμε στην συνυπαρξη και αλληλεπιδραση της τΕχνης και του περιβαλλοντος.

Όραμα και στόχος του Σκιρώνειου Μουσείου Πολυχρονόπουλου είναι να φέρει τους Έλληνες κόντα στη σύγχρονη τέχνη αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε περιβαλλοντικά θέματα. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχει έιναι να προσφέρει τον φυσικό και καλλιτεχνικό πλούτο του στα παιδιά, ανοίγοντάς τους την πόρτα της δημιουργίας και της συνεργασίας. Γι' αυτό τον λόγο, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς, από το 1995. Η συλλογή έργων του Μουσείου, η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζεται, αποτελεί έναυσμα έμπνευσης και γνώσης, και υλικό για τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες. Το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς  συνεργάζεται με σχολεία και Δήμους της Ελλάδας.

Neergard.jpg
kids with sculptures.jpg

 

Περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα τρεχοντα εκπαιδευτικα προγραμματα:

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

ΤΟ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

‘’ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΣΟΥ’’

   Κόστος συμμετοχής: 4 Ευρώ.     Χρόνος προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά.  Πληροφορίες, προγραμματισμός επισκέψεων  Τηλ. 210 620 6437, 210 382 8643                E-mail:  skironio@otenet.gr       

 

Κόστος συμμετοχής: 4 Ευρώ.   

Χρόνος προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πληροφορίες, προγραμματισμός επισκέψεων  Τηλ. 210 620 6437, 210 382 8643              

E-mail: skironio@otenet.gr

 

 

Τα έργα τέχνης μιλούν και διαβάζονται ακριβώς όπως και τα βιβλία. Πρόκειται για μία ενεργητική προσέγγιση πορτραίτου-προτομής όπου τα παιδιά  βιώνουν μία ξεχωριστή εμπειρία μαθαίνοντας τρόπους για να κατανοήσουν ένα έργο τέχνης θεματικά, μορφολογικά και νοηματικά μέσα από δραστηριότητες δραματοποίησης, παιχνιδιού και κατασκευών. Ένα παραμύθι θα εισάγει τα παιδιά στις έννοιες μουσείο, γλυπτική, έργο τέχνης, υλικά και εργαλεία. Το πρόγραμμα μέσα από ποικίλες δράσεις θεατρικού παιχνιδιού δίνει ερεθίσματα ώστε να εξελιχθούν οι ικανότητες των παιδιών για έρευνα και κριτική παρατήρηση των γλυπτών.

Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν το αντικείμενο και τη σύνθεση στοιχείων ενός τρισδιάστατου πορτραίτου - προτομή. Θα χρησιμοποιήσουν απλές τεχνικές (πρόσθεσης και αφαίρεσης) και υλικά (πηλό) για τη δημιουργία μιας προτομής πορτρέτο με τα χέρια τους και απλά εργαλεία, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο πορτρέτο που επικοινωνεί τα χαρακτηριστικά ενός φίλου, μέσω της θέσης του κεφαλιού, εκφράσεις του προσώπου και την κίνηση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμβάλει στην έκφραση συναισθημάτων και στην ανάπτυξη των δημιουργικών  ικανοτήτων των παιδιών με την βοήθεια και καθοδήγηση εικαστικών δράσεων πηλοπλαστικής έχοντας τις εξής επιλογές  για τη δημιουργία προτομής α) του εαυτού τους, β)ενός φίλου τους γ) ενός ήρωα παραμυθιού ή μύθου. Έχει στόχο να εφοδιάσει τους μαθητές με τρόπους προσέγγισης της τέχνης που θα μπορούν να εφαρμόσουν από μόνοι τους σε επισκέψεις σε μουσειακούς και εκθεσιακούς χώρους.

 

Ο Κώστας Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες, σε συνάντηση με μαθητές γυμνασίου.

Ο Κώστας Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες, σε συνάντηση με μαθητές γυμνασίου.