• ΒΡΑΔΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΙΣΣΥΦΟΥ»

    12/6/2015
  • ΒΡΑΔΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΙΣΣΥΦΟΥ»

    12/6/2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος "Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου" σας προσκαλεί στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς (Γ. Λύρα 73, Νέα Κηφισιά) την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 6.30 το απόγευμα

Το Χωράφι είναι μια ιδέα, είναι και ένα πραγματικό φυσικό περιβάλλον. Είναι μια ανοιχτή έννοια: συνδημιουργία, συνεύρεση, επικοινωνία, πρόκληση, συμμετοχή, φύτεμα, καρποφορία, εικαστική έρευνα και δράση. Είναι το χωράφι του Σκιρώνειου Κέντρου Κηφισιάς.

Το έργο "Σίσυφος" της Καναδής εικαστικού Laurraine Beaulieu παρουσιάσκηκε στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς τον Ιούνιο του 2015, στα πλαίσια της εναρκτήριας εκδήλωσης μιας σειράς δράσεων με γενικό τίτλο "Το Χωράφι".

Το έργο είναι μια σφαίρα που αποτελείται από 1500 άδεια μπουκάλια νερού.

Η «σφαίρα του Σίσυφου» δημιουργήθηκε από την Laurraine Beaulieu πέρυσι το καλοκαίρι στην Ύδρα και κατά το πρώτο μέρος της performance κύλισε στα σοκάκια του νησιού, έπειτα πέρασε με πλοίο τον Αργοσαρωνικό, για να καταλήξει στην όχθη του Ιλισού ποταμού δίπλα από τους στήλους του Ολυμπίου Διός. Στο δεύτερο μέρος της performance, η σφαίρα κύλισε στους δρόμους της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

Η Laurraine, με την βοήθεια όλων μας, κύλησε την σφαίρα ανάμεσα στις αιωνόβιες ελιές και φλαμουριές του Κέντρου. Μετά το τέλος αυτής της τρίτης performance, η σφαίρα εντάχθηκε μόνιμα στον χώρο.

Ιδέα, κατασκευή και εκτέλεση: Laurraine Beaulieu
Επιμέλεια : Καίτη Χαλιορή, με την υποστήριξη του World Water Museum.
Στους μικρούς μας φίλους θα προσφέρουμε αναψυκτικά και στους μεγάλους κρασί.

Είσοδος Ελεύθερη | Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς
Γ. Λύρα 73, Ν. Κηφισιά, 210 6206437 www.skironio.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.