Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πιστεύουμε στην συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της τέχνης και του περιβάλλοντος.

Όραμα και στόχος του Σκιρώνειου Μουσείου Πολυχρονόπουλου είναι να φέρει τους Έλληνες κόντα στη σύγχρονη τέχνη αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε περιβαλλοντικά θέματα. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχει είναι να προσφέρει τον φυσικό και καλλιτεχνικό πλούτο του στα παιδιά, ανοίγοντάς τους την πόρτα της δημιουργίας και της συνεργασίας. Γι' αυτό τον λόγο, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς, από το 1995. Η συλλογή έργων του Μουσείου, η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζεται, αποτελεί έναυσμα έμπνευσης και γνώσης, και υλικό για τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες.

Το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς συνεργάζεται με σχολεία και Δήμους της Ελλάδας.

Το 1995, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σκιρώνειου Κέντρου Κηφισιάς, οργανώθηκαν τα πρώτα «εκπαιδευτικά προγράμματα του Σκιρώνειου» για σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά έχουν εκπονηθεί από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και εικαστικούς καλλιτέχνες.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ

Τα παιδιά μελετούν τα περιβαλλοντικά έργα και καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι σ’ ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς προς το περιβάλλον, όπου κυριαρχεί ο σεβασμός και συνύπαρξη της ανθρώπινης δημιουργίας με αυτή της φύσης.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα το Μουσείο παύει να είναι ο στατικός εκθεσιακός χώρος που έχουμε συνηθίσει και μετατρέπεται σε τόπο έρευνας και διαλόγου, δημιουργίας και ψυχαγωγίας, που μας καλεί να το πλησιάσουμε περισσότερο.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

  • Να βοηθήσουν τους μαθητές να εξοικειωθούν με το έργο τέχνης μέσα σε ένα υπαίθριο μουσειακό χώρο – συνειδητοποιώντας την αλληλένδετη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη φύση και στα γλυπτά του Σκιρώνειου Κέντρου Κηφισιάς.
  • Να καταστήσουν την επίσκεψη στο Μουσείο μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία, απόλυτα προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντα, το γνωστικό επίπεδο και την ψυχοκινητική ανάπτυξη της κάθε ηλικίας.
  • Να δώσουν τα ερεθίσματα ώστε να εξελιχθούν οι ικανότητες των μαθητών για έρευνα, κριτική παρατήρηση και κατανόηση των εκθεμάτων, ενεργοποιώντας τη φαντασία και την μνήμη τους.
  • Να αναπτύξουν τις δημιουργικές ικανότητες των μαθητών, με τη βοήθεια εικαστικών δραστηριοτήτων.
  • Να εφοδιάσουν τους μαθητές με τρόπους προσέγγισης της τέχνης που θα μπορούν να εφαρμόσουν από μόνοι τους σε επόμενες επισκέψεις σε ανάλογους εκθεσιακούς χώρους.

Το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς – Πάρκο Σύγχρονης Γλυπτικής δέχεται και τα Σάββατα παιδιά είτε μόνα τους είτε με τους φίλους τους για να δουλέψουν το δικό τους γλυπτό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 620 64 37, καθημερινά 10.00 π.μ. – 17.00 μ.μ., εκτός Κυριακής & Δευτέρας.